Home |

Balustrade pentru scări interioare

Balustrade pentru scări interioare

Balustrade pentru scări interioare

Dacă sunteţi sau vreţi să fiţi proprietarul unui model de casă cu etaj sau chiar numai cu mansardă, după toate probabilităţile, casa dumneavoastră are sau va avea şi una sau mai multe scări interioare. Şi, pentru că este un element cu un impact semnificativ asupra spaţiului în care este dispus, e important ca modelul de scări să fie ales cu grijă, ideal, în urma unei consultaţii cu arhitectul sau cu un specialist în design interior. Modelul în ansamblu este important, dar, dacă nu optaţi pentru un model minimalist de scări flotante, un aport semnificativ pentru felul cum va impacta modelul ales zona în care sunt aşezate scările îl va aduce balustrada pentru care optaţi. Ne-am gândit de aceea că este important să discutăm despre câteva dintre opţiunile disponibile în materie de balustrade pentru scări interioare.

O opţiune modernă o constituie blustradele din cabluri de inox sau cele care combină lemnul cu inoxul. Strălucirea, culoarea discretă şi aspectul bine finisat al inoxului contribuie la o imagine modernă a balustradei şi poate integra uşor scările într-un decor în care predomină simplitatea.

Balustradele din fier forjat reprezintă şi ele o opţiune. Acestea par mai curând o alegere potrivită pentru cei care au un gust pentru decorativ, pentru somptuos şi eleganţă înţeleasă ca rezultând din detalii intricate, nu neapărat la opusul a ceea ce înseamnă discret, pentru că nu e o regulă ca acestea să iasă în mod strident în evidenţă, dar cu siguranţă nu atât de subtile încât să treacă uşor neobservate.

Balustradele din lemn pot fi şi ele o alegere potrivite. Acestea pot fi, desigur, foarte diferite în funcţie de design-ul pentru care se optează, dar, generic vorbind, ele reprezintă mai de grabă o opţiune clasică. Finisajele şi detaliile sunt cele care fac diferenţa, dar este importantă şi nuanţa lemnului ales pentru realizarea balustradei sau, eventual, a lacului sau vopselei pentru care se optează.

Dacă ţineţi ca materialul folosit pentru balustradă să fie lemnul, dar aţi vrea, totuşi, ca aceasta să aibă un aspect mai de grabă modern decât clasic, ar trebui să optaţi pentru linii cât mai simple. De asemenea, în tendinţe sunt şi elementele cu aspect brut, nefinisat care să fie cumva în contrast cu restul elementelor din spaţiul respectiv. Aţi putea alege, spre exemplu, o mână curentă solidă, care să amintească de grinzile de susţinere şi în care să se distingă uşor imperfecţiunile lemnului.

Balustradele din sticlă sunt şi ele o opţiune modernă şi la care se apelează tot mai des. Ele sunt de regulă încadrate potrivit într-un ambient dominat de contururi clare, cu linii simple, geometrice sau fiind plasate în contrast cu elemente în cazul cărora se mizează pe aspectul brut, neprelucrat aşa cum pot fi considerate betonul aparent cu parament natural sau bucăţile solide de lemn.  

Update cookies preferences