Home |

Covoarele suprapuse

Covoarele suprapuse

Covoarele suprapuse – o tendinţă actuală

Covoarele suprapuse sunt o tendinţă actuală în designul interior. Folosindu-le puteţi crea uşor un impact estetic puternic. Le puteţi cumpăra gata făcute sau puteţi alege să le daţi o notă personală alegând dumneavoastră cele două elemente pe care le veţi suprapune. Dacă vă hotărâţi pentru cea din urmă posibilitate, ţineţi cont de sfatul specialiştilor, aceştia recomandă să se suprapună covoare care au acelaşi proces de fabricaţie. Este esenţial, desigur, ca atunci când optaţi pentru un astfel de design să nu creaţi o suprapunere totală ci să lăsaţi şi zone în care să se poată vedea ambele covoare astfel încât să subliniaţi contrastul dorit.

Alegeţi ca bază un covor cu culoare neutră. Dacă am lua ca exemplu o cameră de zi mare şi dreptunghiulară, am putea spune că posibilităţile privind alegerea covoarelor potrivite sunt nelimitate. Totuşi sunt câteva aspecte de care este bine să se ţină cont. Unul dintre sfaturile specialiştilor se referă în cazul covoarelor ce sunt dispuse în mai multe straturi la nuanţa celui care este primul aşezat pe podea. Este bine, spun ei, ca acela să aibă o culoare neutră pentru a oferi cât mai multă libertate în alegerea nuanţei, nuanţelor celui ce va fi aşezat deasupra. De asemenea, este indicat ca primul covor să fie unul de dimensiuni mai mari.

Colaţi-le. Uneori un singur covor nu este de ajuns. Aţi putea folosi mai multe care să aibă în comun aceleaşi motive decorative sau să îşi împrumute unul altuia anumite elemente şi culori. Un astfel de proiect de design interior este o întreprindere îndrăzneaţă care presupune mult simţ estetic şi capacitatea de a discerne foarte atent între ce înseamnă o dispunere originală şi armonioasă de culori, texturi şi tipare şi o amalgamare de prost-gust. Dacă vă gândiţi la un astfel de proiect este, probabil, preferabil să apelaţi la un specialist în design interior, altfel este foarte uşor să alunecaţi spre kitsch.

Unul dintre avantajele suprapunerii covoarelor este că aceasta se poate dovedi o soluţie eficientă şi ieftină indiferent dacă este aplicată în case ieftine sau în case scumpe. În loc de un covor mare şi scump, cu puţină imaginaţie şi, neapărat, mult bun gust se pot alege mai multe covoare mici, mai ieftine, care, odată combinate, pot crea efectul dorit, dând camerei un aspect inedit, proaspăt şi modern.

Puteţi avea în vedere şi suprapunerea covorului peste mocheta care îmbracă podeaua unei camere. Veţi reuşiţi să alegeţi covorul potrivit dacă vă gândiţi, spre exemplu, la unul care să se armonizeze cu celelalte texturi şi culori din cameră. O astfel de soluţie se poate dovedi una eficientă în camera copiilor unde covorul poate avea mai mult decât un simplu rol estetic. Un covor pufos, cu fir lung, ar putea atenua impactul cu podeaua atunci când camera aparţine noului membru al familie care abia învaţă să facă primii paşi. La fel de bine, stratificarea unui covor cu o textură moale, plăcută la atingere, peste mocheta din dormitor, ar putea fi soluţia ideală pentru a vă începe dimineţile cu dreptul. Două asemena mici covoare, aşezate de o parte şi de alta a patului, pot spori confortul oferit de cameră, dar şi aspectul estetic al acesteia, dacă sunt corect alese şi aşezate.