Home |

Flexible Chuck – rafturi flexibile şi ajustabile

Flexible Chuck – rafturi flexibile şi ajustabile

Flexible Chuck – rafturi flexibile şi ajustabile

Flexibilitatea şi adaptabilitatea sunt elemente-cheie în designul interior contemporan. O explicaţie o constituie probabil principala caracteristică a momentului pe care îl trăim, dinamismul. Totul se întâmplă foarte repede şi, nu e de mirare, totul se schimbă foarte repede. În aceste condiţii este întrucâtva evident că această fugă după transformare şi după nou se resimte la toate nivelurile şi, de ce nu, în toate domeniile, inclusiv în designul interior şi în arhitectură în general.

Pentru a fi pe deplin acceptate şi adoptate, soluţiile propuse de arhitecţi şi de designerii de interior trebuie să reflecte într-o oarecare măsură versatilitatea şi flexibilitatea atât de căutate. Acesta este contextul care a inspirat şi conceptul de rafturi propus de designerul german Natascha Harra-Frischkorn, Flexible Chuck.

Flexible Chuck integrează pertinent un design ingenios şi inteligent centrat pe utilitate, cu inovaţia la nivel estetic. Aşa cum o sugerează şi numele, Flexible Chuck este inovativ prin flexibilitatea inerentă a rafturilor sale.

Acest obiect de mobilier este alcătuit din patru planşe de lemn cu o grosime de 4 mm fiecare. În forma originală, planşele sunt suprapuse şi aliniate, formând un pachet compact. Prins la capetele lor, este un mecanism care le permite să-şi schimbe liber poziţia şi forma. În consecinţă, rafturile îşi vor schimba forma pentru a integra diferitele obiecte care sunt aşezate pe ele, indiferent dacă acestea sunt cărţi, rame foto sau orice tip de obiecte decorative.

Conceptul este unul interesant care reuşeşte să fie inovativ, nu numai din punct de vedere al utilităţii, ci şi al aspectului estetic, putând fi uşor transformat într-un punct de focus al încăperii în care este „afişat”.

În ceea ce priveşte aspectul estetic, trebuie subliniat şi că efectul pe care îl produse nu se bazează numai pe flexibilitate, ci şi pe înfăţişarea simplă şi elegantă. Rafturile au la bază un mecanism elementar care nu le încarcă, ba chiar le ajută să obţină o formă aproape organică. Pot fi integrate uşor şi eficient în designul interior al oricărei locuinţe. Faptul că pot fi la fel de bine dispuse în orice încăpere, în living, în biroul de acasă, în dormitor sau pe hol, face ca acest obiect de mobilier să fie la fel de potrivit pentru case mici sau mari. Flexible Chuck va conferi spaţiului în care este amplasat, indiferent de dimensiunea acestuia, un aspect dinamic şi extravagant. Deşi flexibilitatea lor te încurajează să te joci cu forme şi volume pentru a obţine un efect cât mai aparte, există mereu riscul ca elementele expuse pe rafturi să pară mai puţin interesante decât rafturile însele.

Update cookies preferences