Home |

Cea mai performantă pompă de căldură aer-apă realizată de NIBE Suedia

Cea mai performantă pompă de căldură aer-apă realizată de NIBE Suedia

Începutul anului 2022 vine cu o lansare de produs nou de către producătorul de pompe de căldură suedez NIBE, mai exact o îmbunatățire și o evoluție al vârfului de gama aer-apa 

Modelul S2125 completează gama S, lansată inițial în ianuarie 2020 pe categoriile sol-apă/ apă-apă și unități interioare VVM S320

NIBE S2125 este cea mai performantă pompă de căldură aer-apa făcută de NIBE Suedia până acum, acest lucru regansindu-se în SCOPurile ce depășesc valoarea 5.

Potrivită atât locuințelor noi, cât și celor existente

Având în vedere situația energetică  în care se regăsește Europa în primăvara 2022, este destul de ușor de intuit faptul că piața pompelor de căldură crește de la zi la zi. De asemenea, apare tot mai mult interesul montării acestor sisteme în imobile existente, unde se regăsește o instalație realizată conform altor timpuri. NIBE, prin S2125, vine cu o soluție la aceste situații. S2125 poate ridica temperatura apei din instalație până la 75 de grade strict din compresor și poate menține temperatura de 65 de grade până la o temperatură minimă exterioară de -25 grade. Având această nouă putere și prepararea apei calde menajere se realizează mai repede și eficient.

Mai mult, pompa de căldură se poate alimenta atât pe branșament monofazat, cât și trifazat. Întrucât fiecare locuință are un disponibil limitat de putere, s-a încercat din producție o optimizare cât mai bună a necesarului electric. Astfel, o pompă care poate încălzi 150mp necesită un branșament electric maxim de 5kW (230V/ 400V).

Responsabilitate față de mediul înconjurător

Având în vedere obiectivul UE de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2050 și importanța unor acțiuni timpurii și ambițioase pentru atingerea acestui obiectiv, trecerea tranzitorie la gaze fluorurate mai favorabile climei în noile sisteme de pompe de căldură ar putea duce la o reducere importantă a impactului climatic provocat de această industrie.

R290 este agentul frigorific cel mai potrivit pentru aceste aplicații. GWPul sau potențialul de încălzire globală este de doar 3. Potențialul de încălzire globală (GWP) este o comparație intre căldura provocată de un gaz Pământului față de gazul de referință, CO2. Cu cât valoarea GWP-ului este mai ridicată, cu cât impactul gazului este mai puternic negativ.  Prin comparație, R32 (folosit în special de producătorii din țările asiatice), are GWP 675, iar R410A - 2090.

R290 se regăsește și în noile pompe de căldură S2125 și adoptarea rapidă a acestui unui nou agent frigorific arată încă o dată responsabilitatea brandului NIBE și abordarea sustenabilă.

Constructie Premium

Calitatea construcției aferentă brandului NIBE se regăsește și în noul model, S2125. Toate legăturile electrice se realizează pe aceeași placă electronică, pentru a facilita montajul acesteia și a micșora posibilele riscuri de legături necorespunzătoare.  

S-a modificat de asemenea forma carcasei, mici curbe aparent insesizabile dar în zone importante, pentru a minimiza formarea picăturilor de gheață pe paletele ventilatorului. 

Grupulului frigorific i s-a acordat o izolație suplimentară.

S2125 vine de asemenea cu o funcționare de tip “mod silențios”. Nivelul maxim de decibeli produs de unitate în funcționare mod silențios este de 30dB(A) la o distanță de 5m de aceasta, măsurată afară.

Nu în ultimul rând, NIBE S2125 se adaptează perfect unitatilor interioare NIBE VVM pentru a oferi o soluție rezidențială completă (încălzire - răcire - apă caldă menajeră).

 

 

Cu sprijinul Trust Expert - Solutia ta completa de incalzire, racire si ventilare pentru urmatorii 30 de ani.