Home |

Sensitile Terazzo

Sensitile Terazzo

Sensitile Terazzo sau suprafeţele interactive

Pentru proiecte de case moderne, proiectanţii sau chiar beneficiarii vor avea în vedere materiale de construcţie care să fie suficient de versatile pentru a se putea obţine uşor efectele dorite. Vă prezentăm de această dată un material care s-ar putea încadra uşor în această categorie, date fiind proprietăţile sale inedite, a căror exploatare poate genera efecte spectaculoase.

Sensitile Terazzo pâlpâie şi sclipeşte ca răspuns la lumină, umbre şi mişcare, creând senzaţia de suprafaţă jucăuşă, plină de viaţă.

Vă puteţi imagina cum ar fi să intraţi noaptea în bucătărie, să vă îndreptaţi spre frigider, şi să păşiţi, în tot acest timp pe o podea ce străluceşte, luminându-vă drumul într-o cameră întunecată? Aţi putea avea acesată experienţă dacă aţi folosi pentru pardoseala din bucătărie Sensitile Terazzo. De altfel, Sensitile Terazzo este un produs creat astfel încât să poată fi folosit atât ca pardoseală în bucătării, băi şi holuri, atunci când este sub formă de dale, cât şi pentru a acoperi tavanul, atunci când este sub formă de foi. Cu puţină imaginaţie v-aţi putea crea prin toată casa un traseu care să fie luminos pe timp de noapte.

În betonul din care este creat acest produs sunt incorporate canale din fibre optice de acrilic care transferă lumina dintr-un punct în altul. Atunci când umbrele se mişcă pe aceste suprafeţe, canalele de lumină sclipesc creând un efect aleatoriu de strălucire.

Producătorii oferă Sensitile Terazzo în dimensiuni şi culori standard.

Modul de folosire

Sensitile Terazzo poate fi instalat asemeni pietrei tradiţionale sau, la fel ca gresia ceramică. Produsul poate fi folosit, aşa cu arătam mai sus, pentru pardoseli sau tavane, dar s-a sugerat că, date fiind proprietăţile sale, ar putea fi util pentru a marca un anumit traseu sau ca soluţie pentru iluminatul de urgenţă.

Rezistenţa şi proprietăţile acustice

În ce priveşte rezistenţa, trebuie spus că Sensitile Terazzo păstrează durabilitatea specifică betonului. Din punct de vedere al proprietăţilor acustice se cuvine menţionat că Sensitile Terazzo are un mai mare grad de absorbţie a sunetelor decât sticla.

Impactul asupra mediului

Deşi în prezent Sensitile nu folosesc materiale reciclate în produsele lor, nu poate fi pierdut din vedere că aceste produse, între care şi Sensitile Terazzo, sunt interactive şi dinamice, fără a folosi o sursă de energie.

În plus, produsele pe bază de ciment, precum gama Terazzo, pot fi reciclate asemeni cimentului tradiţional în ciuda cantităţii mici de plastic din compoziţie (5% sau mai puţin).

În concluzie, dacă doriţi să aduceţi un element de inedit în proiectul de casă la care visaţi, nu pierdeţi din vedere acest produs care, prin prorietăţile sale, vă poate oferi, odată ce a fost armonios integrat, o exeprienţă aparte.

Update cookies preferences